Qui Som
TALLER-D'ARTS-2019-paret de vidre

Els Tallers d’Art és un centre format pels professors de l’Associació pel Foment de les Arts a Menorca. Actualment un equipo de deu artistes i professionals de l’art, l’artesania i la cultura que s’han unit per compartir la descoberta i la pràctica de les diferents disciplines artístiques a través d’un ensenyament no reglat.

Després de vint anys de trajectòria, la major part com a Tallers Municipals de Ciutadella, Arts a Menorca inicia una nova etapa 2014 en els primers Tallers d’Art de la Plaça Jaume II de Ciutadella. El curs 2018-2019 ens traslladem a l’emblemàtic edifici Xipell, primera planta, ampliant aules, il·lusions i continuant amb la nostra tasca de fer de l’art l’eina de la nostra expressió.

FILOSOFÍA DEL CENTRE

Els nostres tallers compten amb un professorat especialitzat en cada disciplina que ofereixen un tractament personalitat. Aprendre i passar-ho bé, descobrir què podem dir a través dels llenguatges artístics és a l’abast de tothom. Tenim en compta els interessos, capacitats i disponibilitats dels nostres alumnes, infants i adults, de manera que els ritmes i els processos s’adapten a cada un per fer del taller el moment especial del dia.

EL CENTRE: EDIFICI XIPELL

Un especial centre d’Educació Infantil construït entre 1975-79 per l’equip Martorell, Bohigas y Mackay al cor de la Ciutadella, carrer Sor Àgueda. L’interès dels arquitectes en l’educació va crear un edifici on la seva llum, les ones de la seva estructura i la racionalitat funcional dels seus espais són el complement que ens inspira per fer de les nostres cinc aules els espais perfectes pels nostres tallers.

QUÈ FEM: LES NOSTRES ACTIVITATS

Ens agrada compartir i també estimular l’emoció de l’art. Així cada dos anys organitzam una gran mostra expositiva i acció artística protagonitzada per un Tema de Centre que durant el curs els diferents tallers van treballant en algun moment. Per Nadal vam iniciar un concurs de postals amb la que felicitam aquestes festes familiars; i entre la primavera i finals de curs ens reunim tots per assistir a les audicions de música, que en alguna ocasió es combina amb la pintura en directe dels grups de pintura i dibuix.

PROFESSORAT ESCOLA

CERÀMICA

M’encanta la ceràmica, gaudeixo del contacte amb l’argila i m’apassionen les seves possibilitats d’expressió. Això es el que intento transmetre a les meves clases.  Actualment compagín les classes de ceràmica a l’escola Tallers d’Arts amb el meu treball personal al taller. Als estius particip en el Mercat Artesa d’es Born. Al llarg dels anys he fet diverses exposicions col·lectives i una individual en l’àmbit insular.

+ info

LAETITIA LARA

ESCULTURA

Arquitecta i escultora (fang, bronze, talla i instal·lació), professora d’escultura als Tallers municipal d’arts plàstiques de Ciutadella des de l’any 2000, i continua amb els Tallers d’Arts impartint grups de modelat, talla i model amb viu. Des de 1994 dirigeix el projecte de recuperació de les Pedreres de s’Hostal de Ciutadella, on cada estiu imparteix un monogràfic quinzenal d’escultura de marès.

+ info

MARGUI JUANICO

MÚSICA

És diplomada en Grau Elemental de Música en Piano al Conservatori de Música de Menorca (2001).

Ha fet cursos de perfeccionament de llenguatge musical, piano i Veu (Voice Craft).

Ha donat classes de guitarra d’acompanyament a l’Escola Municipal de Música de Ciutadella, Associació Es Músics i sa Fàbrica de Músics de Ciutadella de Menorca. Actualment a Tallers d’Art Ciutadella.

MARIA GENER

DIBUIX I PINTURA

Formada en Belles Arts des de l’any 2008 és professora de dibuix i pintura als Tallers Municipals d’Art de Ciutadella. Després continua impartint cursos als Tallers d’Art, on desenvolupa activitats de caire gràfico-plàstiques tan amb infants com amb adults que volen aprendre les tècniques i els llenguatges de la pintura.

Presidenta de l’associació des d’on treballa per mantenir viu la il·lusió de compartir i difondre la pràctica artística entre l’oci i la formació no reglada.

JULIETA ORIOLA

DIBUIX I PINTURA

Artista visual argentina, formada amb el pintor, investigador i docent Hécnor Meana. Especialitzada en el muralisme i el còmic, actualment compagina la seva personalitat artística amb la docència als Tallers d’Art, on incorpora l’experimentació i la referència d’artistes de la Hª de l’art als grups d’infants i d’adults.

+ info

CONXI GREGORI

CERÁMICA

Artesana ceramista des de fa més de vint anys, combina la seva faceta professional artesanal amb la docència de tallers extraescolars.

Actualment als Tallers d’Art està centrada en els grups d’infants introduint als més petits a la màgia de la manipulació del fang, el volum i el sentit de l’artesania.

ANNA BAGUR

Formada en Hª de l’Art, treballa en la gestió cultural des de fa més de vint anys, compaginant docència i muntatges expositius. El seu taller sobre l’Art i els Artistes primers als Tallers d’Art municipals i ara als Tallers d’Art té la vocació de compartir i descobrir el fet artístic com a llenguatge humà on l’estètica i l’emoció són protagonistes.

Actualment coordina els Tallers d’Art formant equip amb la resta de professorat.

PROFESSORAT MONOGRÁFICS

SONIA PIBERNAT

JOIERIA

Va començar els seus estudis de joieria a Barcelona. A l’escola Massana a 2007 i a 2008 a l’Escola d’Art i Disseny Llotja. En 2015 va sol.licita un títol de MFA a Hochschule Trier, campus Idar-Oberstein, es va graduar en 2018.

+ info

KHRIS COLECCIONA MÁS

COSTURA

Modista a Ciutadella de Menorca.

.

.

DANIEL AMORÓS

FOTOGRAFÍA CREATIVA

Ha desenvolupat un extens corpus artístic en els límits de la performance site-specific, la fotografia analògica, el vídeo art, la poesia i la música, la seva obra s’ha exposat en els projecte que elle ha dirigit i en diferents exposicions i festivals al voltant de Europa.

+ info

JÉSSICA ROMO

EMPRENEDORIA

Més de 10 anys d’experiència en el món digital sóc especialista en: Disseny Gràfic, ecommerce, Màrketing digital, Branding, RRSS… Vaig estudiar Disseny (Llotja, Bcn) i un Programa de Direcció de Retail a l’IE Business School (Madrid). Guanyadora del premi Elle Talent Project 2016 i del premi Yuzz Mujer 2016.

¿VOLS MES INFORMACIÓ?

Contacte amb nosaltres.

Tlf: 971 38 02 15    /   Email: tallersdartmenorca@gmail.com   /   Adreça: Carrer Sor Àgueda 6 (Entrada Fivaller)